resepi kek batik lembut
Kemaskan adunan di segenap ruang loyang. Last skali masukkan biskut.
Masukkan pula milo dan serbuk koko.
. Panaskan kuali dengan api sederhana. Masak butter smp cair masak kek batik guna api kecik je ek. Pecahkan dua biskut marie dan masukkan ke dalam kuali.
Kacau sebati biar sekata. Gunakan lebihan plastik tu untuk menekan adunan. Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul.
Kacau rata bg smua bskt bersalut coklat. Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik. Kacau rata dengan api kecil sahaja.
Kemudian terus masukkan susu pekat. Next masukkan telur kacau dl bg rata dan baru masukkan air. Dah siap tekan boleh tambah toping kesukaan anda jika mahuNak letak nutella oreo atau cream cheese terpulang ya.
Ulang langkah yang sama sehingga adunan habis. Kacau lagi sampai sedikit menggelegak. Tambah air dan biarkan sekata.
Kacau rata sehingga biskut lembut. 3- Tuang bahan tadi dalam kua bersama marjerin. Masukkan serbuk koko dan milo.
Cara penyediaan KEK BATIK VIRAL LEMBUT 1- Pecahkan biskut marie kepada 3-4 bahagian dan ketepikan dahulu 2- Masukkan dalam bekas satukan Serbuk Milo serbuk koko 12 cawan air panas. Kacau cepat2 tkt berketul. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati.
Tekan kuat sikit supaya adunan kek batik menjadi padat dan kemas. Lepas tu susu pekat manis telur kacau rata kesemuanya sebati. Masukkan susu pekat dan susu cair.
CARA PENYEDIAAN KEK BATIK PREMIUM.
Traditional Batik Cake Or Hedgehog Cake Hedgehog Cake Household Recipes Cake
Pin On Lovely Cakes Collection